Aşpaz

Aşpazlar ictimai iaşə sektorunun və ərzaq xidməti müəssisələrinin və şirkətlərinin əsas simasıdır. Aşpaz əsas etibarilə, menyunu planlaşdırır, xammalı seçir və alır, müştərilər üçün ərzağı bişirir və ya onun bişirilməsinə nəzarət edir. Onların xüsusi vəzifələri çalışdıqları müəssisənin növündən və həcmindən asılı olaraq dəyişir. Büdcə daxilində yeməyin seçilməsi, ədviyyatların əlavə edilməsi, bişirilməsi və təqdim edilməsi onların fəaliyyətinə aiddir. Aşpazlar gigiyenik normaların saxlanılması, ərzağın təhlükəsizliyinin təmin edilməsi və tullantıların idarə edilməsi üçün məsuliyyət daşıyır.

  • Download FileStandartı PDF formatda endir / Download as PDF